Przejdź do treści strony
Urząd Gminy Pokój Biuletyn Informacji Publicznej

Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki Publicznej Szkoły Podstawowej im. Wincentego Witosa w Pokoju

 

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU – dostawy artykułów żywnościowych

Pokój, dnia 16.05.2007 r.


Nr sprawy ZP-2/2007

Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym o wartości szacunkowej poniżej wyrażonej
w złotych równowartości kwoty 60.000 EURO na:

Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki Publicznej Szkoły Podstawowej im. Wincentego Witosa w Pokoju

NAZWA I ADRES ZAMAWIAJĄCEGO:
Publiczna Szkoła Podstawowa im. Wincentego Witosa

ul. 1-go Maja 15

46-034 Pokój

tel. /077/ 469-30-90

fax. /077/469-30-80 – Urząd Gminy Pokój



2) OKREŚLENIE TRYBU ZAMÓWIENIA:
Tryb postępowania o udzielenie zamówienia: przetarg nieograniczony na podstawie art. 10 ust. 1 i art. 39 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz.U. z 2006 r. nr 164 poz. 1163 z późn. zmianami).

3)  ADRES STRONY INTERNETOWEJ NA KTÓREJ BĘDZIE DOSTĘPNA    SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA:
Specyfikacja istotnych warunków zamówienia zamieszczona została na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej Gminy Pokój http://www.bip.gminapokoj.pl Specyfikację istotnych warunków zamówienia można również odebrać po uprzednim złożeniu wniosku z danymi teleadresowymi: osobiście w Urzędzie Gminy w Pokoju, ul. Sienkiewicza 8, pok. Nr 10 lub pocztą elektroniczną (e-mail:zamowienia@gminapokoj.pl) lub za zaliczeniem pocztowym. Formularz bezpłatny.

4) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ORAZ WIELKOŚCI LUB ZAKRESU ZAMÓWIENIA,
Z PODANIEM INFORMACJI O MOŻLIWOŚCI SKŁADANIA OFERT CZĘŚCIOWYCH:

1) Opis

Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki Publicznej Szkoły Podstawowej im. Wincentego Witosa w Pokoju

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki Publicznej Szkoły Podstawowej im. Wincentego Witosa w Pokoju w podanych poniżej pakietach.

 

PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIESO I PRODUKTY MIĘSNE CPV – 15100000-9 PAKIET NR 1

 

Lp.

Nazwa artykułu

Parametry

Zakres jednostkowej dostawy

Szacunkowe roczne zapotrzebowanie

Jakość

1.

Schab wieprzowy b/k

Nie w kawałkach

19 kg

200 kg

Aktualna data do spożycia

2.

Karkówka lub karczek b/k

Nie w kawałkach

19 kg

100 kg

Aktualna data do spożycia

3.

Mięso gulaszowe wieprzowe

W kawałkach chude

19 kg

450 kg

Aktualna data do spożycia

4.

Mięso mielone wieprzowo-wołowe

Pakowane w kostkach (folia) 300 g

16 kg

450 kg

Aktualna data do spożycia

5.

Udka z kurcząt

 

120 szt.

450 kg

Aktualna data do spożycia

6.

Filet z piersi  kurczaka

Podwójne

19 kg

300 kg

Aktualna data do spożycia

7.

Korpus z kurczaka

średni

5 szt.

370 kg

Aktualna data do spożycia

8.

Kości wieprzowe

Żeberka porąbane w kawałki

1,4 kg

100 kg

Aktualna data do spożycia

9.

Boczek wędzony - paski

Gotowany chudy

3 kg

100 kg

Aktualna data do spożycia

10.

Podgardle wędzone

gotowane

3 kg

40 kg

Aktualna data do spożycia

11.

Kiełbasa szynkowa wieprzowa

Parzona w osłonce nie foliowej w całości

1,3 kg

16 kg

Aktualna data do spożycia

12.

Kiełbasa drobiowa

Blok w folii w całości

1,3 kg

20 kg

Aktualna data do spożycia

13.

Kiełbasa chłopska

wędzona we flaku – pętka

8 kg

100 kg

Aktualna data do spożycia

14.

Parówka wieprzowa folia

Cienka ok. 15 cm dł.

220 szt.

85 kg

Aktualna data do spożycia

15.

Pasztet w foremkach drobiowy bez dodatków

Opakowanie 125g

4 szt.

100 szt.

Aktualna data do spożycia

16.

Słonina wieprzowa

kawałki

3 kg

30 kg

Aktualna data do spożycia

Mięso i przetwory nie mogą być  mrożone ani rozmrażane. Dostawca dostarcza je własnym transportem do stołówki szkolnej na zamówienie ustne, telefoniczne lub pisemne dwa lub trzy razy w tygodniu. Zamówienie na dany produkt zostanie złożone z co najmniej trzydniowym wyprzedzeniem. Żywność zamówiona w dniu zgłoszenia musi być dostarczona na wyznaczony dzień od 645 do godz. 730 .

 

 

RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE  CPV – 15200000-0                     PAKIET NR 2

 

Lp.

Nazwa artykułu

Parametry

Zakres jednostkowej dostawy

Szacunkowe roczne zapotrzebowanie

Jakość

1.

Filet mrożony z pangi bez ości

Pakowany w folii i kartonie

25 kg

100 kg

Produkt szczelnie zapakowany nie rozmrożony

Aktualna data do spożycia

2.

Filet mrożony z mintaja

Tafla po 10 kg

25 kg

100 kg

Produkt szczelnie zapakowany nie rozmrożony

Aktualna data do spożycia

3.

Konserwa rybna – byczki

Puszka 330 g

w sosie pomidorowym w kawałkach

3 szt.

55 szt.

Aktualna data do spożycia

Aktualna data do spożycia

 

Dostawca dostarcza artykuły własnym transportem na zamówienie ustne, pisemne lub telefoniczne. Zamówienie na dany produkt zostanie złożone z co najmniej trzydniowym wyprzedzeniem. Żywność zamówiona w dniu zgłoszenia musi być dostarczona na wyznaczony dzień od 645 do godz. 730 .

 

 

 

 

 

 

OWOCE, WARZYWA I PODOBNE PRODUKTY CPV – 15300000-1                    PAKIET NR 3

 

 

Lp.

Nazwa artykułu

Parametry

Zakres jednostkowej dostawy

Szacunkowe roczne zapotrzebowanie

Jakość

1.

Ziemniaki

Bryza średnia, nie wypłukane dostarczone w workach po 30 kg

2000 kg 3x w roku

6000 kg

Nieuszkodzone, nie obite, nie przemrożone, nie kiełkujące

2.

Marchew

Wczesna, korzenna

1 kg

40 kg

Nie przemrożona, niezwiędnięta

3.

Cebula biała wczesna

Pakowana w workach po 10 kg

1 kg

120 kg

Twarda, nie zgnita, nie robaczywa

4.

Czosnek

główki

10 szt.

15 kg

 

5.

Ogórek zielony szklarniowy

 

20 kg

200 kg

Prosty, twardy

6.

Pomidor szklarniowy

czerwony

3 szt.

10 kg

Dojrzały, twardy, nie zgnity

7.

Mandarynka

 

20 kg

160 kg

Z grubą skórką

8.

Burak czerwony – ćwikła wczesna

 

25 kg

260 kg

Nie zgnity, nie zwiędnięty

9.

Banan

żółty

18 kg

680 kg

Nie może być zielony ani przedojrzały czyli brązowy

10.

Pieczarki krajowe

Skrzynka   5 kg

20 kg

80 kg

Pieczarki mają być twarde i nie mogą być zwiędnięte

11.

Pietruszka korzeń

biała

0,5 kg

4 kg

Pietruszka ma być twarda i nie może być zwiędnięta

12.

Szczypior- siedmiolatka

Pęczek

1 sz

20 szt.

nie może być zwiędnięty

13.

Kapusta biała - wczesna

Średnia w główkach, pakowana w worku po 30 kg

30 kg

650 kg

Nie może być robaczywa, zżółkła, pocieta

14.

Jabłko- jonagoret kl. I

Skrzynka 15 kg

30 kg

540 kg

Jabłka nie mogą być uszkodzone ani robaczywe

15.

Groch suszony łuskany

0,5 kg w

5 szt.

90 op.

 

16.

Truskawka mrożona krajowa

450 g w foliowych torebkach

30 szt.

200 op.

Truskawki nie mogą być rozmrożone, a opakowanie nie może być uszkodzone

17.

Przecier pomidorowy solony

1l w słoiku

3 słoiki

70 sł.

Data przydatności do spożycia nie krótsza niż trzy tygodnie

18.

Przecier szczawiowy

300 g w słoiku, przetarty

13

60 sł.

Data przydatności do spożycia nie krótsza niż trzy tygodnie

19.

Dżem truskawkowy - niskosłodzony

280 g w słoiku

25 szt.

400 sł.

Data przydatności do spożycia nie krótsza niż trzy tygodnie

20.

Kapusta średnio-kiszona z marchewką

1 kg w worku

15 kg

450 kg

Data przydatności do spożycia nie krótsza niż trzy tygodnie, opakowanie nie może być uszkodzone

21.

Ogórek konserwowy

1l w słoiku

30 szt

300 sł.

Data przydatności do spożycia nie krótsza niż trzy tygodnie

22.

Ogórek kiszony solony

1 kg w folii

5 szt.

80 op.

Data przydatności do spożycia nie krótsza niż trzy tygodnie, opakowanie nie może być uszkodzone

23.

Fasola suszona „jaś”

0,5 kg w foliowej torebce

5 szt.

70 op.

Data przydatności do spożycia nie krótsza niż trzy tygodnie, opakowanie nie może być uszkodzone

24.

Syrop owocowy do wody – zagęszczony - truskawka i malina

5 l butelka plastikowa

1 szt

300 l

Data przydatności do spożycia nie krótsza niż trzy tygodnie, opakowanie nie może być uszkodzone

25.

Kapusta czerwona z jabłkiem konserwowa

1 l w słoiku

30 szt.

160 sł.

Data przydatności do spożycia nie krótsza niż trzy tygodnie, opakowanie nie może być uszkodzone

26.

Włoszczyzna mrożona – paski (marchew, seler,por, pietruszka korzenna)

450 g w foliowym worku

3 paczki

400 op.

Artykuły nie mogą być rozmrożone ani uszkodzone i muszą posiadać aktualną datę przydatności do spożycia

27.

Zupa pieczarkowa mroż

450 g w foliowym worku

12 szt.

110 op.

Artykuły nie mogą być rozmrożone ani uszkodzone i muszą posiadać aktualną datę przydatności do spożycia

28.

Zupa jarzynowa mroż. 

450 g w foliowym worku

12 szt.

100 op.

Artykuły nie mogą być rozmrożone ani uszkodzone i muszą posiadać aktualną datę przydatności do spożycia

29.

Barszcz ukraiński mroż. – warzywa krojone w kostkę

450 g w foliowym worku

12 szt.

120 kg

Artykuły nie mogą być rozmrożone ani uszkodzone i muszą posiadać aktualną datę przydatności do spożycia

30.

Kalafior mrożony - różyczki

450 g w foliowym worku

7 szt.

20 op.

Artykuły nie mogą być rozmrożone ani uszkodzone i muszą posiadać aktualną datę przydatności do spożycia

31.

Sałatka z kapusty łagodna (marchew , kapusta biała, papryka czerwona, cebula)

1 l słoik

 

160 sł.

 

32.

Zupa kalafiorowa mroż

450 g w foliowym worku

12 szt.

30 op.

Artykuły nie mogą być rozmrożone ani uszkodzone i muszą posiadać aktualną datę przydatności do spożycia

 

Dostawca dostarcza artykuły własnym transportem na zamówienie ustne, pisemne lub telefoniczne. Zamówienie na dany produkt zostanie złożone z co najmniej trzydniowym wyprzedzeniem. Żywność zamówiona w dniu zgłoszenia musi być dostarczona na wyznaczony dzień od 645 do godz. 730 .

 

 

OLEJE I TŁUSZCZE ZWIERZECE LUB ROŚLINNE CPV – 15400000-2 ORAZ PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI I PRODUKTÓW SKROBIOWYCH CPV – 15600000-4 PAKIET NR 4

 

Lp.

Nazwa artykułu

Parametry

Zakres jednostkowej dostawy

Szacunkowe roczne zapotrzebowanie

Jakość

1.

Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia

1 l butelka plastikowa

12 l

400 l

Aktualna data do spożycia, nieuszkodzone opakowanie

2.

Margaryna mleczna

250 g kostka

8 szt

500 kostek

Aktualna

 

 

Lp.

Nazwa artykułu

Parametry

Zakres jednostkowej dostawy

Szacunkowe roczne zapotrzebowanie

1.

Ryż długoziarnisty

1 kg torebka papierowa

10 kg

180 kg

2.

Mąka pszenna Typ 500

1 kg torebka papierowa

15 kg

400 kg

3.

Mąka ziemniaczana

1 kg torebka papierowa

5 kg

70 kg

4.

Kasza jęczmienna

1 kg torebka papierowa

10 kg

220 kg

5.

Kuleczki zbożowe o smaku czekoladowym

1 kg w opakowaniu foliowym

2 szt.

30 op.

6.

Kasza manna

0,5 kg w opakowaniu foliowym

1 szt

10 op.

Dostawca dostarcza artykuły własnym transportem na zamówienie ustne, pisemne lub telefoniczne. Zamówienie na dany produkt zostanie złożone z co najmniej trzydniowym wyprzedzeniem. Żywność zamówiona w dniu zgłoszenia musi być dostarczona na wyznaczony dzień od 645 do godz. 730 .

 

 

 

RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE  CPV – 15800000-6   PAKIET NR 5

 

Lp.

Nazwa artykułu

Parametry

Zakres jednostkowej dostawy

Szacunkowe roczne zapotrzebowanie

Jakość

1.

Chleb pszenno-żytni

Krojony pakowany w folii 1,5 kg posypany sezamem średnio wypieczony

3 szt.

420 sztuk

Niepołamany, , opakowanie nienaruszone, z wypieku nocnego poprzedzającego dostawę ranną

2.

Bułka zwykła z przedziałką

Duża, średniowypieczona

170 szt.

1300 sztuk

niezgnieciona z wypieku nocnego poprzedzającego dostawę ranną

3.

Bułka słodka drożdżowa z marmoladą

Duża, prostokątna

60 szt.

300 sztuk

niezgnieciona z wypieku nocnego poprzedzającego dostawę ranną

4.

Ciastka – wafle przekładane kremem kakaowym

Karton 2,5 kg

5 kg

20 kg

Aktualna data do spożycia

5.

Cukier biały kryształ kat. 2

1 kg torebka papierowa

10 kg

300 kg

Aktualna data do spożycia

6.

Cukier puder

0,5 kg torebka papierowa

5 szt.

15 op.

Aktualna data do spożycia

7.

Kakao ciemne

100g kartonik

1 szt.

15 sztuk

Aktualna data do spożycia

8.

Krem do smarowania z orzechami laskowymi

700 g

2 szt.

40 sztuk

Aktualna data do spożycia

9.

Baton – wafel przekładany masą kakaową w polewie czekoladowej

45 g pakowany pojedyńczo

200 szt.

400 sztuk

Aktualna data do spożycia

10.

Makaron świderki z wysoką jakością pszenicy

500 g w opakowaniu foliowym

36 szt.

400 sztuk

Aktualna data do spożycia

11.

Jaja kurze - brazowe

średnie

30 szt.

3000 szt

Aktualna data do spożycia

12.

Makaron nitki  - czterojajeczny

250g w opakowaniu foliowym

14 szt.

250 sztuk

Nie może być zbyt pokruszony i rozgotowywać się w trakcie obróbki termicznej

13.

Herbata ekspresowa w torebkach

Opakowanie 250 torebek

1 szt.

3 sztuki

Aktualna data do spożycia

14.

Kawa zbożowa rozpuszczalna

150 g w pudełku

1 szt

20 sztuk

Aktualna data do spożycia

15.

Ketchup łagodny (37% koncentratu pomidorowego)

500g

3 szt.

15sztuk

Aktualna data do spożycia

16.

Sól warzona próżniowa jodowana

1 kg w woreczku foliowym szczelnie zamkniętym

5 kg

100 kg

Aktualna data do spożycia

17.

Pieprz czarny mielony

15 g

20 szt.

220 sztuk

Aktualna data do spożycia

18.

Majeranek

16 g

10 szt.

70 sztuk

Aktualna data do spożycia

19.

Liść laurowy

5 g

5 szt.

55 sztuk

Aktualna data do spożycia

20.

Ziele angielskie

15 g

5 szt.

30 sztuk

Aktualna data do spożycia

21.

Papryka słodka

15 g

10 szt.

100 sztuk

Aktualna data do spożycia

22.

Kucharek

200g

2 szt.

120 op

Aktualna data do spożycia

23.

Sos pieczeniowy ciemny

 

5 szt.

100 op

Aktualna data do spożycia

24.

Przyprawa do zup 

250g szklana butelka

1 szt

80 szt

Aktualna data do spożycia

25.

Bułka tarta

0,5 kg opakowanie papierowe

15 szt.

250 sztuk

Aktualna data do spożycia

26.

Kwasek cytrynowy

15 g

 

40 sztuk

Aktualna data do spożycia

27.

Rosołki w kostkach

op. 6 kostek – 25 g

1 op.

20 op

Aktualna data do spożycia

28.

Pieprz biały

20 g

10 szt.

100 op

Aktualna data do spożycia

29.

Pieprz ziołowy

20 g

10 szt.

50 op

Aktualna data do spożycia

30.

Przyprawa do kurczaka

20 g

15 szt.

100 op

Aktualna data do spożycia

   31.

Przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb   

1kg

2 kg

12 kg

Aktualna data do spożycia

32.

Majeranek

1 kg

1 kg

1 kg

Aktualna data do spożycia

33.

Drożdże

5 g

7 szt.

20 kostek

Aktualna data do spożycia

34.

Pieprz czarny

15 g

5 szt.

50 szt.

Aktualna data do spożycia

35.

Papryka ostra

15 g

10 szt.

100 szt.

Aktualna data do spożycia

 

Dostawca dostarcza artykuły własnym transportem na zamówienie ustne, pisemne lub telefoniczne. Zamówienie na dany produkt zostanie złożone z co najmniej trzydniowym wyprzedzeniem. Żywność zamówiona w dniu zgłoszenia musi być dostarczona na wyznaczony dzień od 645 do godz. 730 .

 

 

Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, stołówka Publicznej Szkoły Podstawowej w Pokoju.

1.2) Informacje na temat umowy ramowej: ogłoszenie nie dotyczy umowy ramowej.

1.3) Wspólny słownik zamówień (CPV): CPV – 15100000-9; CPV – 15200000-0; CPV – 15300000-1; CPV – 15400000-2; CPV – 15600000-4 i CPV – 15800000-6.                        

1.4) dopuszcza się złożenia oferty częściowej na poszczególne pakiety.

5)  INFORMACJA O MOŻLIWOŚCI ZŁOŻENIA OFERTY WARIANTOWEJ:
Nie dopuszcza się składania oferty wariantowej.

6)  TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA:
Termin realizacji zamówienia (wymagany):od 01-07-2007 r. do 30.06.2008 r.

7) OPIS WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW:

Wykonawca musi spełniać warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Na tej podstawie wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, którego wzór stanowi załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Na potwierdzenie spełnienia tych warunków wykonawca przedłoży nadto dokumenty: z punktu 1 z art. 22 ust. 1:

prowadzenia przez wykonawcę zarejestrowanej działalności gospodarczej – potwierdzeniem  spełnienia tego warunku będzie załączenie do oferty aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (wyjątek: art. 3 ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej);

spełniania przez wykonawcę wymagań określonych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w szczególności podlegania stałemu nadzorowi właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej – potwierdzeniem spełniania tego warunku będzie załączenie do oferty aktualnego zaświadczenia właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, że wykonawca podlega stałemu nadzorowi, wystawionego nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

w zakresie punktu 2 z art. 22 ust. 1 ustawy wykonawca musi dysponować:

co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozporządzeniu ministra zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności  - potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie załączenie do oferty wykazu środków transportu, jakimi dysponuje wykonawca, niezbędnymi do wykonywania zamówienia oraz aktualnego zaświadczenia lub zaświadczenia właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej, że środki transportu wymienione w tymże wykazie dopuszczone zostały do transportu żywności, zgodnie z wymogami cytowanego powyżej rozporządzenia, wystawionych nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;

osobą lub osobami  zdolnymi do wykonywania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w ustawie z dnia 6 września 2001 roku o chorobach zakaźnych i zakażeniach – potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie załączenie do oferty wykazy pracowników, którzy będą uczestniczyć w realizacji zamówienia oraz aktualnego zaświadczenia lub zaświadczenia lekarskiego, że osoba lub osoby wymienione w wykazie posiadają aktualne badania lekarskie przeprowadzone na podstawie rozporządzenia ministra zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 roku w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych.

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej zamiast dokumentów wymienionych w pkt 5.1.1. składa dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów,
o których mowa w ust. 1, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.

Ocena spełnienia w/w warunków będzie się odbywać na zasadzie „spełnia” albo „nie spełnia”.

8)  INFORMACJA NA TEMAT WADIUM:
 Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.

9)  KRYTERIA OCENY OFERT I ICH ZNACZENIE:
zamawiający spośród wszystkich ofert, które spełniają wymagania siwz oraz ustawy Prawo zamówień publicznych wybierze te oferty, które przedstawiając najniższe ceny brutto za poszczególne pakiety. Kryterium cenna brutto – 100%. Oferty będą oceniane w ten sposób, że zamawiający będzie porównywał tożsame pakiety z ofert wykonawców i wybierze tą ofertę, która spośród wszystkich ważnych ofert zawiera najniższą ceną brutto za dany pakiet. Ważne – ocenie będą podlegały poszczególne pakiety złożone w ramach oferty a nie suma pakietów z oferty.

10) MIEJSCE I TERMIN SKŁADANIA OFERT:
Oferty należy składać/przesyłać na adres:

oferty należy złożyć/przesłać do dnia 28 maja 2007 r. w sekretariacie Urzędu Gminy Pokój, do godz. 10:00. Otwarcie ofert nastąpi 28 maja o godzinie 11:00 w sali narad UG Pokój – zbiórka wykonawców o godzinie 10:55 w holu (przed sekretariatem) UG Pokój.

11) TERMIN ZWIĄZANIA OFERTĄ:
30 dni od upływu terminu składania ofert.

12) INFORMACJĘ O ZAMIARZE ZAWARCIA OFERTY RAMOWEJ:
Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.

13) INFORMACJĘ O ZAMIARZE USTANOWIENIA DYNAMICZNEGO SYSTEMU ZAKUPÓW WRAZ Z ADRESEM STRONY INTERNETOWEJ, NA KTÓREJ BĘDĄ UMIESZCZANE INFORMACJE DOTYCZĄCE DYNAMICZNEGO SYSTEMU ZAKUPÓW:
Zamawiający nie przewiduje wyżej wymienionego rozwiązania.

14) INFORMACJĘ O PRZEWIDYWANYM WYBORZE NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY Z ZASTOSOWANIEM AUKCJI ELEKTRONICZNEJ WRAZ Z ADRESEM STRONY INTERNETOWEJ, NA KTÓREJ BĘDZIE PROWADZONA AUKCJA ELEKTRONICZNA:
Zamawiający nie będzie stosował aukcji elektronicznej.

15) OSOBA UPOWAŻNIONA DO KONTAKTÓW: Urząd Gminy w Pokoju, ul. Sienkiewicza 8, 46-034Pokój, woj. opolskie, tel. 077 469-30-80, fax 077 469-30-85, e-mail: zamowienia@gminapokoj.pl

-          sprawy techniczne: Jolanta Machynia tel. (077) 469-30-90 w godz. 8.00 - 15.00

-          sprawy proceduralne: Mariusz Danielak tel. (077) 469-30-30 w godz. 8.00 - 15.00

 

 Ogłoszenie ukazało się na Portalu UZP dnia 18-05-2007 r. pod numerem OWP/2007/05/18-965535

 

Metryczka
  • opublikowano:
    18-05-2007 15:57
    przez: Mariusz Danielak
  • zmodyfikowano:
    21-05-2007 12:53
    przez: Mariusz Danielak
Dane adresowe:

Urząd Gminy Pokój
46-034 Pokój
ul. Sienkiewicza 8
NIP: 752-10-02-643
REGON: 000550344

Dane kontaktowe:

tel.: 77 469-30-80
fax: 77 469-30-80 wew. 22
e-mail: ug@gminapokoj.pl
strona www: www.gminapokoj.pl